Gå til hovedindhold

Kulturnatsvinder højt til tops

På årets kulturnat i ministeriet var der mulighed for at udfylde en tipskupon på baggrund af viden om de forskellige "udstillere". Alle med minimum tre rigtige svar deltog i lodtrækningen om at vinde et besøg - enten ved en af Metroens byggepladser eller i Naviairs kontroltårn. Vinderen blev Niels fra Roskilde, og som præmie valgte han besøget i Naviairs kontroltårn.

Indhold

  Fredag den 14. oktober 2016 blev den årlige Kulturnat afholdt i København. Transport- og Bygningsministeriet bød på en spændende aften ved Frederiksholms Kanal. Ud over at møde repræsentanter fra selve ministeriet kunne man også lære Vejdirektoratet, Trafik- og Byggestyrelsen, BaneDanmark, Metroselskabet, Bygningsstyrelsen, Dansk Veteranbil Klub, Rådet for Sikker Trafik og Naviair bedre at kende.

  Blandt de besøgende i ministeriet deltog mange i årets konkurrence. Præmien var enten et besøg enten ved en af Metroens byggepladser eller i Naviairs kontroltårn i København. I uge 42 blev der trukket lod, og her var den heldige vinder Niels Jerberg fra Roskilde. Niels valgte som sin præmie at besøge kontroltårnet. 

  Torsdag den 10. november besøgte Niels - sammen med sin kone Charlotte - Naviairs kontroltårn, hvor der som bonus desuden var indlagt et besøg i kontrolcentralen.

  Hvorfor Niels lige valgte kontroltårnet som præmie, lod vi Niels sætte ord på:

  - Jeg synes, at det lød meget interessant at få lov at se Naviairs kontroltårn i København og al den teknik, der gør det muligt at starte og lande så mange fly sikkert. Det er jo ikke hver dag, at vi får muligheden for at se det hele fra oven - normalt ser vi det som almindelige passagerer. 

  Efter besøget i kontroltårnet sagde Niels;

  - Kontroltårnet er meget imponerende - både visuelt og teknisk! Vi blev taget godt imod af de flyveledere, der var på arbejde, og deres gennemgang af arbejdsopgaverne var rigtig spændende.  

  Dagen blev afsluttet med et bonus-besøg i Naviairs kontrolcentral - stedet hvor der årligt håndteres omkring 700.000 flyvninger. 

  - Det var om muligt endnu mere imponerende, end jeg havde forestillet mig. Der er ingen tvivl om, at København er et knudepunkt for lufttrafik i Europa, og at sikkerheden samtidig er helt i top. Tak til Naviair for en rigtig fantastisk rundvisning.