Gå til hovedindhold

Minister inviterer til fyraftensmøde i Silkeborg om brune turistskilte

Transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt afholder den 7. september 2016 fra kl. 15.00 til ca. 17.00 et fyraftensmøde med sejlads på skibet Mågen ved Hjejlen A/S i Silkeborg. Alle interesserede er velkommen.

Indhold

    Mødet vil være startskuddet til arbejdet for det udvalg, han har nedsat i Region Midtjylland. Udvalget skal udvælge de lokale seværdigheder og turistattraktioner, der får lov til at sætte de såkaldte brune turistskilte op langs motorvejene. 

    Udvalgets formand bliver Frank Nørgaard (DF), byrådsmedlem i Randers Kommune. De øvrige udvalgsmedlemmer bliver Kenneth Jensen, direktør i Dantra A/S Hjøllund, Per Møller Jensen (S), byrådsmedlem i Viborg Kommune samt Johannes Poulsen (RV), byrådsmedlem i Herning Kommune. 

    Udvalget skal dække hele Region Midtjylland. Det vil være bemyndiget til at foretage endelig indstilling til Vejdirektoratet af forslag til de seværdigheder, der skal have mulighed for at opsætte brune turistskilte langs de relevante motorvejsafkørsler.

    Ministeren vil på mødet drøfte den nye ordning med alle interesserede parter i det midtjyske område. Det vil på mødet være muligt at møde udvalget og komme med forslag til, hvilke skilte der skal opsættes, og hvor de skal stå. Når ordningen er trådt i kraft kan der indsendes en ansøgning.

    Deltagelse er gratis, men deltagelse bedes meddelt til Daniel Lee Skriver fra Transport- og Bygningsministeriet på dls@trm.dk senest den 4. september 2016.