Gå til hovedindhold

Minister satte fokus på luftfartsbranchens udfordringer under Grønland-besøg

Transport- og bygningsministeren hentede inspiration til ny luftfartsstrategi gennem møder med både med Air Greenland og Grønlands Lufthavne.

Indhold

  Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt besøgte sin grønlandske kollega Knud Kristiansen, der er ansvarlig for bolig, byggeri og infrastruktur i Grønland, og nogle af de centrale grønlandske aktører på luftfartsområdet og drøftede den grønlandske luftfartsbranches udfordringer og fremtidsperspektiver - ikke mindst for at hente inspiration til sit politiske arbejde.

  - Vi er jo i gang med at udfærdige en national luftfartsstrategi, og samtidig ved vi, at der også kommer en ny luftfartsstrategi på EU-niveau, siger transport- og bygningsministeren.

  - Derfor var jeg meget interesseret i at høre om, hvilke opgaver og udfordringer man slås med på luftfartsområdet i Grønland, der jo er meget afhængige af sine fly og lufthavne.

  Hans Christian Schmidt besøgte blandt andet luftfartselskabet Air Greenland, der står for stort set al indenrigsflyvningen på den store ø samt langt hovedparten af flyvningen til og fra Grønland.

  Selskabets administrerende direktør Michael Højgaard gav ministeren en præsentation af firmaets strategi og forventninger til fremtiden.

  - Air Greenland er jo en virksomhed, som er delvist ejet af den danske stat, og som på primært kommercielle vilkår løser en vanskelig opgave med at binde dette kæmpe land sammen rent luftfartsmæssigt, siger ministeren. 

  - Jeg benyttede mit møde med selskabets administrerende direktør til at høre om selskabets fremadrettede perspektiver og strategi - men også til at tale med ham om nogle af de udfordringer, som selskabet har blandt andet med at tiltrække piloter. 

  - Air Greenland har mange af de udfordringer, som også andre luftfartsselskaber slås med, og som derfor også interesserer mig som minister for luftfartsområdet - ikke mindst på baggrund af det arbejde med den nye strategi for luftfarten, som vi for tiden er i gang med.

  Ministeren besøgte også Mittarfeqarfiit (Grønlands Lufthavne) der varetager den samlede infrastruktur omkring lufttransport af personer og gods på 13 lufthavne og 46 helikopterlandepladser i Grønland.

  - Min grønlandske kollega arbejder sammen med Mittarfeqarfiit om nogle spændende planer for udviklingen af luftfarten i Grønland, som det var meget interessant at høre nærmere om. Samtidig er det væsentligt for mig at kende de grønlandske planer, da mit ministerium er sikkerhedsmyndighed for den grønlandske luftfart, siger ministeren. 

  Yderligere oplysninger:
  Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 21290733, mail: mon@trm.dk