Gå til hovedindhold

Ministeren: Udvalg skal se på havneloven

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt nedsætter nu et udvalg, der skal se på havneloven. Udvalget består af repræsentanter fra bl.a. havnebranchen og får til opgave at komme med konkrete forslag til ændringer af loven, som der er bred enighed om i branchen.

Indhold

  Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt ønsker at skabe de bedst mulige forhold for de danske havne og deres kunder. 

  Derfor nedsætter ministeren nu et havneudvalg, der kan føre den igangværende evaluering af havneloven videre ved at se nærmere på knaster og barrierer, som branchen allerede har identificeret på bl.a. Havnedagen, som ministeren afholdt tidligere på året. 

  Budskabet fra ministeren er klart. Der skal være enighed rundt om bordet, hvis havneloven skal ændres. 

  - Det er vigtigt for mig, at branchen er med i udvalgsarbejdet. De, der skal leve med lovgivningen, skal kunne stå inde for de ændringer, vi gennemfører. Ellers fungerer reglerne ikke, og så får vi ikke indfriet det vækstpotentiale, der ligger i havnene, siger transport- og bygningsministeren.  

  Udvalget skal efter planen afrapportere sine konklusioner til ministeren i 2. kvartal 2017. Ministeren vil herefter tage stilling til ændringen af havneloven. 

  - Vi er allerede kommet langt i arbejdet med at indkredse, hvilke emner i lovgivningen der trænger til et serviceeftersyn. Det er min ambition, at havneudvalget nu vil se nærmere på emnerne og i det nye år vende tilbage til mig med et oplæg til, hvordan loven kan forbedres.

  - Hvis et enigt udvalg kommer med konkrete forslag til, hvordan vi fremtidssikrer lovgivningen, stiller jeg mig gerne i spidsen for at få dem gennemført, siger transport- og bygningsministeren. 

  Udvalgsmedlemmerne
  Mogens Therkelsen bliver formand for udvalget. Mogens Therkelsen er til daglig bestyrelsesformand i logistikvirksomheden H.P. Therkelsen. Udvalgets næstformand bliver formanden for bestyrelsen i Thyborøn Havn, Karl Kristian Bro. 

  De øvrige udvalgsmedlemmer bliver forhenværende bestyrelsesmedlem i Danske Færger Helga Moos, borgmester på Bornholm Winni Grosbøll (S), partner i Deloitte Flemming Heden Knudsen, afdelingsdirektør i Jyske Bank Merete Friis og regionsrådsmedlem i Region Nordjylland Svend Heiselberg, samt medlemmer fra Rådet for Danske Erhvervshavne, der repræsenterer diverse brancheorganisationer i sektoren.