Nu bliver det snart muligt at køre 100 km/t på flere motortrafikveje

Nu kan familien Danmark snart komme hurtigere fra A til B. Vejdirektoratet har igangsat arbejdet med at opgradere en række motortrafikvejsstrækninger til 100 km/t.

Foto: Ulrik Jantzen

26. september 2016

Vejdirektoratet er gået i gang med at opgradere en række motortrafikvejsstrækninger fra 90 til 100 km/t. Det sker som følge af en ændring af færdselsloven, som Folketinget vedtog den 3. maj. 

Bilisterne har allerede fået glæde af opgraderingen på strækningen fra Holbæk til Vig, hvor det i sommeren blev tilladt at køre 100 km/t. 

I øjeblikket arbejdes på også at opgradere strækningerne Bredsten-Vandel, Sdr. Borup-Assentoft, Løgten-Bale, Bale-Ugelbølle og dele af Næstved Nordlig omfartsvej.

Opgraderingerne indebærer blandt andet, at der etableres nye midterautoværn for at øge sikkerheden, når hastigheden sættes op. 

- Jeg er glad for, at opgraderingerne er i gang, så bilisterne får lov til at sætte hastigheden op på udvalgte veje rundt omkring i landet. Ved at øge hastigheden på de motortrafikveje, som er egnet til hurtigere kørsel, gøres det nemmere at komme fra A til B. Det hjælper på mobiliteten i samfundet og er til glæde for bilisterne, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Strækningerne, hvor det bliver muligt at køre 100 km/t fremfor de nuværende 90 km/t, åbnes i takt med at opgraderingerne færdiggøres i tiden frem til og med 2017. 

Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 21290733, mail: mon@trm.dk

Links

pdf

Kort over motortrafikveje til 100 km/t

0,25 MB Download