Gå til hovedindhold

Ny hjemmeside oplyser om forsøgsordning med kørekort til 17-årige

Fra 1. januar 2017 bliver det muligt for unge mellem 17 og 18 år at tage kørekort og køre bil sammen med en ledsager. Derfor lancerer Rådet for Sikker Trafik i samarbejde med Transport- og Bygningsministeriet nu en hjemmeside med info om den nye ordning.

Indhold

    Hvornår må man påbegynde sin køreundervisning? Hvad er kravene til at køre bil som 17-årig? Hvornår må man fungere som ledsager? De spørgsmål og mange flere kan man finde svar på via den nye hjemmeside, som Rådet for Sikker Trafik netop har lanceret i samarbejde med Transport- og Bygningsministeriet.

    Hjemmesiden skal være et værktøj, hvor unge under 18 år og deres forældre kan finde informationer om regeringens nye forsøgsordning, hvor det bliver muligt for 17-årige at tage kørekort.

    Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt udtaler: 

    - Jeg glæder mig til, at denne historiske ordning, hvor 17-årige får mulighed for at træne bilkørsel med en erfaren ledsager, bliver en realitet. I Tyskland har en lignende ordning vist, at de unge, der kører med en ledsager det første år, har 22 pct. færre ulykker end unge, der tager kørekort på almindelig vis. Jeg har store forventninger til – og tror på – at den danske ordning også vil have en positiv effekt på færdselssikkerheden.