Gå til hovedindhold

Stort fremmøde til fyraftensmøde om brune turistskilte

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt var vært på Hotel Harmonien i Haderslev, da det første af i alt fem fyraftensmøder om brune turistskilte blev holdt.

Indhold

    Danmarks mange spændende turistattraktioner skal være synlige for både danske turister og udenlandske gæster, når man nærmer sig seværdighederne på de danske motorveje. Det mener transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. Derfor havde han inviteret til fyraftensmøde om brune turistskilte i Haderslev fredag den 1. juli.

    Salen på Hotel Harmonien var fyldt til det første af i alt fem fyraftensmøder – ét for hver region – og interessen fra de mange fremmødte var stor.

    -  Jeg er rigtig glad for, at der var så mange engagerede deltagere til det første fyraftensmøde om brune turistskilte. Danmark har rigtig mange smukke seværdigheder og spændende turistattraktioner, som kan blive endnu mere synlige ved at få et brunt turistskilt op ved nærmeste motorvejsafkørsel, siger Hans Christian Schmidt.

    Alle turistattraktioner og regionale seværdigheder kan søge om at få lov til at opstille et brunt skilt ved den nærmeste motorvejsafkørsel. Et udvalg vil derefter gå ansøgningerne igennem og tage stilling til, hvilke attraktioner, som kan få et brunt turistskilt. Det er ansøgerne selv, som finansierer de brune skilte.

    Fyraftensmøderne om brune turistskilte i Region Midtjylland, Region, Nordjylland, Region Sjælland og Region Hovedstaden vil blive afholdt i løbet af efteråret i Silkeborg, Rebild, Roskilde og Glostrup.