Gå til hovedindhold

Transport- og bygningsministeren vil hjælpe støjplagede danskere

Støj kan være ødelæggende for menneskers livskvalitet. Derfor har transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt aftalt med den grønne forligskreds, at kampen mod støj skal vægtes højt, når der igen er penge på kistebunden.

Indhold

  Et liv i støj kan være svært at bære. Den evigt summende støj fra en motorvej eller støjen fra en jernbane kan ødelægge hverdagen for enhver, der bor lige i nærheden.

  Det kan transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt levende sætte sig ind i.

  - Støj er et stigende problem i vores samfund, siger han. Vi oplever det nærmest overalt efterhånden. De mennesker, der lever i nærheden af permanente støjkilder som for eksempel en motorvej, har min store forståelse.

  Derfor har transport- og bygningsministeren sammen med den grønne forligskreds aftalt, at der skal sættes penge af til støjbekæmpelse, så snart der overhovedet er råd til det.

  - Vi har givet hinanden håndslag på, at vi vil sætte penge til støjpuljen øverst på dagsordenen, siger ministeren. Det er jeg utroligt glad for, for det betyder meget for mig at hjælpe støjplagede danskere til en lidt bedre hverdag.

  - For at forberede den kommende prioritering vil jeg bede Vejdirektoratet om at se på, hvordan et konkret projekt til afhjælpning af motorvejsstøjen i Hvidovre kan se ud.