Gå til hovedindhold

Udbygning af E45 mellem Aarhus S og Skanderborg S

Det skal være slut med lange forsinkelser i myldretiden på motorvej E45 mellem Aarhus S og Skanderborg S. Derfor lægger regeringen op til en udvidelse af motorvejen på den strækning, når regeringens finanslovsforslag præsenteres i næste uge.

Indhold

  Bilkøer og forsinkelser er hverdagskost for de mange pendlere mellem Aarhus og Skanderborg i myldretiden. Men det skal der laves om på. Derfor foreslår regeringen at udbygge motorvejsstrækningen mellem Aarhus S og Skanderborg S med et ekstra spor i hver retning.

  -   Trafikken på E45 er vokset eksplosivt i de seneste tyve år. Det skaber trængsel og  giver store gener for  borgerne og virksomhederne i området. Der spildes alt for meget tid på strækningen. Og det koster samfundet alt for mange penge.

  -    Vi har i regeringen haft en udvidelse af E45 som topprioritet hele tiden. Det var netop derfor, vi skrev det ind i regeringsgrundlaget.

  -    Derfor glæder det mig meget, at vi nu afsætter 500 millioner til en udvidelse af strækningen mellem Skanderborg S og Aarhus S.

  -     Det vil være til glæde for trafikanterne på strækningen. Og det vil være en rigtig god investering for hele samfundet, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

  Med udvidelsen kommer der et ekstra spor i hver retning. Rent praktisk vil det ske ved at inddrage dele af midterrabatten, som på nuværende tidspunkt er 12 meter bred på hele strækningen.

  Projektet kommer til at koste ca. 0,5 mia. kr.

  Yderligere information:

  Mia Josiassen, pressemedarbejder, tlf. 72 26 70 75

  Fakta:

  • E45 udvides fra 4 til 6 spor mellem Aarhus S og Skanderborg S
  • Udvidelsen gennemføres ved at inddrage dele af midterrabatten, der i dag er 12 meter bred på hele strækningen.
  • Projektet kan forventeligt gennemføres på 3-4 år, når plangrundlaget er på plads
  • Projektet anslås at koste ca 0,5 mia.

  Kort over strækningen