Gå til hovedindhold

Igen billigere færgebilletter til og fra Bornholm og Samsø

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har indgået en aftale med Danske Færger A/S om yderligere reduktion af prisen på færgebilletter til og fra Bornholm og Samsø.

Indhold

    Bornholmerne og samsingerne samt øernes turister kan i fremtiden se frem til en reduktion i billetpriserne på færgerne i forbindelse med udmøntning af Aftale om finanslov 2017 af 18. november 2016 indgået mellem den daværende regering (Venstre), Danske Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

    Aftalen udvider gradvist landevejsprincippet uden for højsæsonen frem mod 2020, og den reducerer således billetpriserne yderligere i forhold til de billetprisreduktioner, som blev udmøntet i 2016.  Reduktionen omfatter passagervendte billetter.

    -Jeg er meget tilfreds med, at vi nu reducerer billetpriserne yderligere på de statslige færgeruter til Bornholm og Samsø. Det vil forstærke den positive udvikling, vi har set siden billetprisreduktionerne, der blev gennemført sidste år, siger Ole Birk Olesen.

    Prisen for en færgebillet med Danske Færger til Bornholm vil fra den 1. september 2017 være op til 10 procent lavere i lavsæsonen, end det er tilfældet i dag. Tilsvarende vil priserne på færgebilletterne mellem Kalundborg og Samsø falde op til 20 procent i lavsæsonen.