Gå til hovedindhold
Nyhed

Aftale baner vejen for forhandlinger om fremtidens post

Et flertal af partier i Folketinget har i dag tiltrådt regeringens aktstykke om en midlertidig forlængelse af aftalen med Post Danmark, som sikrer, at der også efter nytår bliver leveret post til alle husstande i Danmark. Derudover har regeringen, RV, SF og K aftalt at igangsætte en række analyser, som skal danne baggrund for en kommende aftale om fremtidens postbefordring.

19. dec. 2019
Et skilt med transport- og boligministeriets logo sidder i en mur af granit.

Indhold

    Statens aftale med Post Danmark om befordringspligten, som sikrer omdeling af post til samtlige husstande i Danmark, udløber med årets udgang. Regeringen har derfor oversendt et fortroligt aktstykke til Folketingets Finansudvalg for at anmode om midler til at sikre, at der også efter nytår bliver leveret post til borgerne.

    Formålet er blandt andet at skabe ro om de kommende forhandlinger om en ny aftale om fremtidens postbefordring. Et flertal i Folketingets Finansudvalg har i dag tiltrådt aktstykket.

    - Jeg er glad for, at et flertal af Folketingets partier tager ansvar for den midlertidige forlængelse, der sikrer, at danskerne også efter nytår kan modtage post. Selvom jeg er ærgerlig over processen, glæder det mig, at vi nu kan skabe ro om de kommende forhandlinger. På den måde sikrer vi, at vi kan nå i mål med den bedste aftale for borgerne. Regeringens klare mål er, at vi får mest mulig service, uden at det koster skattekroner, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Transport- og Boligministeriet vil nu forhandle med Post Danmark om en midlertidig forlængelse.

    Regeringen (S), RV, SF og K er ligeledes enige om at sætte gang i en række analyser, som skal danne baggrund for de kommende forhandlinger om en ny aftale om postbefordringen. Ambitionen er, at der senest i marts 2020 kan indgås en sådan aftale, som har virkning fra 1. juli 2020.