Gå til hovedindhold
Nyhed

Aftale med Post Danmark sikrer postbefordring efter nytår

På baggrund af Finansudvalgets godkendelse den 19. december 2019 af et aktstykke om en midlertidig forlængelse af aftalen med Post Danmark samt den politiske aftale mellem regeringen, RV, SF og K har Transport- og Boligministeriet netop underskrevet en midlertidig forlængelse af den nuværende aftale med Post Danmark, som sikrer postbefordringen efter nytår.

20. dec. 2019
Et skilt med transport- og boligministeriets logo sidder i en mur af granit.

Indhold

    Transport- og Boligministeriet har i overensstemmelse med det tiltrådte aktstykke og den politiske aftale mellem regeringen, RV, SF og K netop underskrevet en midlertidig forlængelse af den nuværende aftale med Post Danmark, som sikrer postbefordringen efter nytår frem til den 1. juli 2020.

    - Jeg er glad for, at vi har sikret, at danskerne også efter nytår kan få post som i dag. Jeg har tillid til, at Post Danmarks ledelse kan videreføre den igangværende transformation, så virksomheden kan løfte befordringspligten på pakker og breve. Brevmængderne er faldet de seneste år, hvorfor det særligt på brevområdet er udfordrende at løfte befordringspligten. Det er grunden til, at det har været nødvendigt med aktstykket, udtaler transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

    - I forhold til den aktuelle debat om PostNord Logistics er der tale om en virksomhed, som gennem en periode har haft betydelige underskud. Det har givet anledning til uro i branchen, og mange henvendelser til medlemmerne af postforligskredsen og regeringen. Der er nu igangsat en ekstern undersøgelse. Jeg ser frem til at få afdækket, hvad der er op og ned i sagen.