Anlægsbyggeriet er i gang på Lolland Falster

Transportminister Benny Engelbrecht besigtiger i dag de to store anlægsbyggerier på Lolland Falster; den kommende Storstrømsbro og Femern Bælt-forbindelse. Besigtigelsen af Storstrømsbroen sker sammen med lokale borgmestre og folketingsmedlemmer, mens ministeren ved anlægget af Femern Bælt-forbindelsen får følgeskab af Dr. Bernd Buchholz, der er minister for økonomi, transport, beskæftigelse, teknologi og turisme i Slesvig-Holsten.

Foto af gravemaskine på arbejde ved Femern Bælt-byggeriet

01. august 2019

Den formelle ministerhabit bliver i dag skiftet ud med sikkerhedshjelm, -sko og refleksvest, når transportminister Benny Engelbrecht besigtiger først byggeriet af den nye Storstrømsbro ved Masnedø sammen med John Brædder, borgmester i Guldborgsund Kommune (Guldborgsundlisten), Mikael Smed, borgmester i Vordingborg Kommune (S), René Christensen (DF) og Lennart Damsbo (S). Dernæst besigtiger ministeren påbegyndelsen af Femern Bælt-forbindelsen på dansk side i Rødbyhavn i følgeskab med Dr. Bernd Buchholz, der er minister for økonomi, transport, beskæftigelse, teknologi og turisme i Slesvig-Holsten.

- Det er afgørende, at vi har gode betingelser for at kunne rejse og transportere gods på tværs af landsdele og over nabogrænser. Anlægget af en ny Storstrømsbro og Femern Bælt-forbindelsen er to af de største anlægsprojekter i nyere tid, og jeg ser derfor frem til at se byggepladserne med mine egne øjne og ikke mindst at få en status for projekterne, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

På Masnedø er arbejdet med at etablere produktionspladsen, hvor de store betonelementer til Storstrømsbroen skal produceres og udskibes fra, i fuld gang. Hovedbetonblandeværket og skurbyen til det kommende mandskab er allerede etableret. Produktionshallerne er ved at blive opført, ligesom kajer til udskibningshavnen og belægning på produktionspladsen er under etablering. På Falstersiden er man i gang med at ombygge den eksisterende jernbanedæmning og etablere den midlertidige arbejdshavn.

Ministeren vil endvidere få et indtryk af byggepladsen i Rødbyhavn, hvor man blandt andet allerede har lagt rør- og kabler i produktionsområdet og etableret pumpestation, som skal dræne området og holde det tørt under arbejdet. Stibroer over motorvej og bane til byggepladsen er etableret og arbejdet med at etablere adgangsveje og cykelstier til byggepladsen er igangsat.

- Storstrømsbroen vil i kombination med Femern Bælt-forbindelsen blive en vital korridor for person- og godstransport i Nordeuropa, og jeg ser derfor frem til at drøfte de mange muligheder for et endnu tættere samarbejde med Tyskland med Dr. Bernd Buchholz, når vi sammen besigtiger anlægsbyggeriet af Femern Bælt-forbindelsen, forklarer transportministeren.

Det forventes, at Storstrømsbroen åbner for biltrafik i 2022, mens togtrafikken bliver tilgængelig fra 2023. Femern Bælt-forbindelsen forventes at åbne i 2028.