Gå til hovedindhold

Boligministeren besøger udsatte boligområder

Lundtoftegade i København får mandag besøg af boligminister Kaare Dybvad Bek. Det sker som led i en besøgsrække, som ministeren planlægger i de boligområder, der ifølge lovgivningen bliver betegnet som ghettoområder, og som risikerer at blive kategoriseret som hårde ghettoområder i løbet af de kommende år.

Indhold

    Det er boligminister Kaare Dybvad Beks ambition at skabe mere blandede byer og bydele, end hvad tilfældet er i dag. Derfor har ministeren taget initiativ til at besøge en række af de boligområder, der ifølge lovgivningen bliver betegnet som ghettoområder, og som risikerer at blive kategoriseret som hårde ghettoområder i løbet af de kommende år.

    - Det er afgørende, at de mest udsatte boligområder i Danmark bliver omdannet til velfungerende bydele med blandede boliger og en varieret beboersammensætning. Det vil ikke alene gavne boligområderne, men også byen, landsdelen og i sidste ende resten af landet, at vi gør en indsats for at skabe mere blandede byer og boligområder, forklarer boligministeren.

    I Lundtoftegade, som ministeren besøger mandag den 2. september kl. 11.00, vil han blandt andet få en rundvisning i området og en introduktion til udviklingsarbejdet i området. Lundtoftegade kom første gang på listen i 2010, men kom af igen i 2015 – og på igen i 2018.

    - Mange af de udsatte boligområder har stået på listen længe, eller også har de været på eller af listen et par gange, som det er tilfældet med Lundtoftegade. Det skaber en unødig utryghed for beboerne i og uden for området, som bør undgås gennem en forebyggende indsats. Jeg ser derfor frem til besøget i dag og til at høre og opleve, hvordan man håndterer udfordringerne lokalt, fortæller ministeren.

    Derudover har boligminister Kaare Dybvad Bek indledt en særskilt besøgsrunde til fire udsatte boligområder i Danmark, hvor ministeren vil afholde temadage, der passer til den udvikling, de pågældende områder er i gang med.