Gå til hovedindhold

Boligministeren fejrer nye boligformer på Frederiksberg

Boligminister Kaare Dybvad Bek deltager i dag ved rejsegildet for Delehusene på Frederiksberg. De nye bygninger skal huse studerende såvel som flygtninge og er et nyt initiativ, der skal komme boligmangel og udfordringer med integration i kommunen til livs.

Et skilt med transport- og boligministeriets logo sidder i en mur af granit.

Indhold

    41 nye boliger kommer i dag et skridt nærmere deres nye beboere, når boligminister Kaare Dybvad Bek deltager i rejsegildet for Delehusene på Frederiksberg.

    Delehusene er kommunens bud på en løsning, der imødekommer de studerendes behov for en bolig, samtidig med at der bliver taget hånd om kommunens flygtninge.

    - Jeg er meget glad for, at Frederiksberg Kommune bygger nye og billige boliger. Det er med til at sikre en blandet by, hvor også folk med almindelige lønninger har råd til at bo, fortæller boligminister Kaare Dybvad Bek.

    Delehusene er en ny afdeling af Frederiksberg Forenede Boligselskaber og vil bestå af i alt 41 nye boliger fordelt på tre boligklynger med plads til et større fællesareal i midten.

    I boligerne skal de fleste bo sammen to og to, hvor de deler køkken og bad. Der vil desuden være et fællesareal i hver bygnings stueetage foruden en fælles tagterrasse, som beboerne kan nyde sammen og hver for sig, når Delehusene er indflytningsklar den 1. december 2019.