Gå til hovedindhold

Boligministeren møder Blackstone

Hvad ville du selv sige til Blackstone, hvis du fik muligheden? På mandag 7. oktober mødes boligminister Kaare Dybvad Bek med direktøren for den amerikanske kapitalfond, Blackstone. Med til mødet vil ministeren medbringe bekymringer og spørgsmål fra borgere, der via Facebook kan stille spørgsmål.

Indhold

  Efter måneders kritik af den amerikanske kapitalfond Blackstone og dennes metoder på det danske boligmarked har direktøren for Blackstones London-kontor, James Seppala, nu anmodet om et møde med den danske boligminister, Kaare Dybvad Bek.

  Det møde har boligministeren indvilget i at deltage i, for som Kaare Dybvad Bek siger:

  - Jeg lytter altid gerne til andres synspunkter, også fra folk jeg i udgangspunktet er lodret uenige med. Men samtidig er det vigtigt for mig, at beboere og borgere bliver hørt. Derfor vil jeg bruge mødet til at bringe nogle af de bekymringer videre, som Blackstone desværre har skabt på det danske boligudlejningsmarked. Simpelt hen ved at udnytte gældende lov og hæve huslejepriserne til et niveau, hvor beboerne bliver tvunget til at flytte. Det er ikke rimeligt.

  Boligministeren har som optakt til mødet med Blackstone skrevet et opslag på sin Facebook-profil, hvori han opfordrer bekymrede borgere til at skrive de kommentarer og spørgsmål, de måtte have til Blackstone.

  - Mit indtryk er, at mange borgere længe har ønsket at komme i dialog med Blackstone, der i offentligheden har ry for at være en meget lukket virksomhed. Derfor glæder det mig, at jeg nu får mulighed for at viderebringe borgernes bekymringer, siger Kaare Dybvad Bek.

  Boligministeren kan ikke blande sig i konkrete sager, men han vil læse alle indsendelser og printe det ud for at aflevere dem personligt til Blackstones direktør, så der er lidt læsestof til flyveturen hjem.

  Boligministeren afventer i øjeblikket anbefalingerne fra en ekspertgruppe, der ser på mulighederne for at justere boligreguleringslovens § 5, stk. 2, så man fra politisk side kan gribe ind og sikre, at flere billige boliger kan bevares i København og andre danske storbyer.

  Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til boligministerens pressechef, Poul Aarøe Pedersen på telefon: 29329847 eller på mail: poa@trm.dk