Gå til hovedindhold

Hundredvis af nye boliger på vej i Roskilde Kommune

Boligminister Kaare Dybvad Bek besøger senere i dag to områder i Roskilde Kommune, der om få år vil danne fundament for cirka 400 nye boliger; hvoraf de fleste vil være almene boliger.

Et skilt med transport- og boligministeriets logo sidder i en mur af granit.

Indhold

  Der skal plantes et træ, udformes et brønddæksel i ler og hilses på både nye og forhåbentlig kommende beboere, når boligminister Kaare Dybvad Bek sidst på eftermiddagen i dag besøger Skademosen og Slagterigrunden i Roskilde. Her får han blandt andet følgeskab af borgmester Tomas Breddam og medlem af Folketinget for Socialdemokratiet Mette Gjerskov.

  Såvel Skademosen som Slagterigrunden er en del af et større nybyggeri i kommunen med fokus på at bygge flere almene boliger.

  - Det er min klare ambition, at vi skal have flere blandede byer og bydele i Danmark, og her spiller de almene boliger en afgørende rolle. Jeg har derfor set meget frem til i dag, hvor jeg får mulighed for at se ikke bare et, men to områder i samme by, der arbejder aktivt for at skabe flere og billige boliger, fortæller boligminister Kaare Dybvad Bek.

  Første stop er Skademosen, hvor Boligselskabet Sjælland forventer at bygge mere end 200 nye boliger de kommende år. De nye boliger er bygget af træ og er på grund af designet velegnet til at huse en bred vifte af fremtidige beboere. De 44 boliger er allerede indflytningsklar, og som en del af programmet skal ministeren derfor mødes med nogle af de nye beboere.

  Næste stop er Slagterigrunden, hvor Boligselskabet Sjælland over de næste par år vil opføre 110 nye almene boliger og 85 nye private boliger. De knap 200 nye boliger vil blive opført på grunden for de gamle slagteribygninger i Roskilde og vil dermed blive en del af et nyt byrum i kommunen.

  - De gode, stærke blandede byer, som jeg gerne ser flere af, trives bedst, hvis der både er almene og private boliger i samme område. Det skal være muligt at mødes på tværs af social, økonomisk og etnisk baggrund, og det giver de nye boligområder i Roskilde mulighed for. At flere af dem oven i købet bliver bygget i træ, er kun med til at understøtte kommunens ønske om at bygge bæredygtigt og fremtidssikret, og det er selvfølgelig også positivt at se, forklarer boligministeren.

  De første beboere i de 44 nye træboliger i Skademosen kunne flytte ind den 1. oktober 2019.