Gå til hovedindhold
Nyhed

Institutioner som plejehjem kan nu få udstedt handicapparkeringskort

Nye regler om handicapparkering træder i kraft i dag, som gør det muligt at udstede handicapparkeringskort til institutioner som eksempelvis plejehjem og ældreboliger. De nye regler ændrer ikke ved reglerne i forhold til de personlige kort.

01. sep. 2019

Indhold

  Med den nye handicapparkeringsbekendtgørelse bliver det fra i dag nemmere for institutionerne som eksempelvis plejehjem og botilbud at få et parkeringskort, der giver tilladelse til at parkere på handicapparkeringspladser.

  - Det er en forholdsvis lille ændring i reglerne, som vil gøre det nemmere i hverdagen hos en gruppe danskere at tage med på udflugter og få nogle gode oplevelser. De nye regler håber jeg derfor vil glæde rigtig mange ældre og gangbesværede med et særligt behov, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Den nye bekendtgørelse ændrer ikke på reglerne for udstedelse af personlige handicapparkeringskort, men tilføjer alene muligheden for, at der fremadrettet kan udstedes parkeringskort til institutioner. Institutionskortet vil være tilknyttet køretøjet og må kun bruges, hvis minimum én person i køretøjet har et særligt behov.

  Fakta
  Det nye institutionskort kan udstedes til:

  • Botilbud omfattet af serviceloven
  • Plejehjem eller beskyttede boliger omfattet af serviceloven
  • Plejeboliger omfattet af almenboligloven
  • Friplejeboliger omfattet af friplejeboligloven
  • Ældreboliger for ældre eller personer med handicap
  • Hospices