Gå til hovedindhold

Komforten på færgerne til Bornholm kan forbedres

En ny undersøgelse slår fast, at komforten på Molslinjens færger til og fra Bornholm kan blive forbedret ved montering af en såkaldt t-foil stabilisator. Transportminister Benny Engelbrecht forventer, at Molslinjen efterlever resultaterne fra undersøgelsen.

Indhold

  Transportminister Benny Engelbrecht har netop orienteret forligskredsen bag færgebetjeningen af Bornholm (S, R, V, DF, SF, K og LA) om resultaterne af den skibstekniske undersøgelse af færgerne, der besejler Bornholm. Undersøgelen er lavet af FORCE Technology og viser, at monteringen af en såkaldt T-foil stabilisator på de to færger, Molslinjens Express 1 og Max, vil have en gavnlig effekt og gøre færgerne mere stabile og dermed reducere andelen af passagerer med søsyge.

  - Det vil have en positiv effekt på færgerne til og fra Bornholm at montere en t-foil på hver færge. Det handler om at gøre rejseoplevelsen bedre for passagererne. Molslinjens direktør har tidligere udtalt, at selskabet hurtigst muligt vil bestille og montere en sådan, hvis det forbedrer rejseoplevelsen, så det forventer jeg selvsagt, at Molslinjen vil gøre, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Baggrunden for undersøgelsen var, at passagererne klagede over, at Molslinjens færge, Express 1, vippede mere end den tidligere færge. Resultaterne af FORCE Technologys undersøgelse skal nu præsenteres for Molslinjen, som herefter har mulighed for at komme med bemærkninger.

  Fakta:

  • Molslinjen har været ansvarlig for færgebetjeningen af Bornholm i et år.
  • Resultatet af den skibstekniske undersøgelse viser, at monteringen af en t-foil på Express 1 vil kunne medføre en reduktion i andelen af søsyge med 20 procent.
  • På færgen Max vil andelen af søsyge kunne reduceres med 25-30 procent ved montering af en t-foil.