Gå til hovedindhold

Kommuner skal frit kunne give rabat på parkering til grønne biler

Som led i den vigtige grønne omstilling af transportområdet vil transportminister Benny Engelbrecht give kommunerne ubegrænset mulighed for at give rabat på parkering til lavemissionsbiler og elbiler.

Indhold

  Som reglerne er i dag, er der et loft over, hvor meget rabat kommunerne kan give på parkering til miljøvenlige biler i forhold til eksempelvis diesel- og benzinbiler.

  Kommunerne må nemlig kun differentiere af hensyn til miljøet på 5.000 kroner. Denne beløbsgrænse vil transportminister Benny Engelbrecht fjerne, så kommunerne kan sikre bilejere et større incitament til at anskaffe en miljøvenlig bil.

  - Fremtidens bilpark skal være grøn. Det skal vi fra statens side understøtte, så godt vi kan, og ethvert lille skridt kan gøre en stor forskel i klimakampen. Derfor er jeg også glad for, at vi med denne lille ændring i reglerne kan sikre kommunerne de rigtige redskaber til at sikre billig parkering for de grønne biler, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Det vil fortsat være op til kommunerne at fastsætte priserne for parkering, men nu får de altså friere muligheder for at differentiere prisen af hensyn til miljøet.

  Beskrivelse af reglerne
  Kommunerne kan med hjemmel i vejlovens § 90 kræve betaling for parkering på dets veje. Det er nærmere reguleret i bekendtgørelse om parkering på offentlige veje. Ministeren vil nu fjerne grænsen på 5.000 kroner i bekendtgørelsens § 7, hvilket vil give kommunerne hjemmel til frit at differentiere prisen under hensyn til miljøet.