Gå til hovedindhold
Nyhed

Kronprinsesse Marys Bro åbner senere i dag

H.K.H. Kronprinsesse Mary og transportminister Benny Engelbrecht er i dag med til at indvie den nye forbindelse over Roskilde Fjord. Broen, som skal aflaste trafikken på Kronprins Frederiks Bro, ventes at spare trafikanterne for op til en halv time i myldretiden.

28. sep. 2019

Indhold

  Borgerne i Frederikssund og omegn bliver fra i dag en bro rigere, når blandt andre H.K.H. Kronprinsesse Mary og transportminister Benny Engelbrecht indvier den nye fjordforbindelse mellem Frederikssund og Hornsherred. Den nye bro, som bærer navn efter Hendes Kongelige Højhed, skal udgøre en alternativ rute mellem Frederikssund og Hornsherred, så mere tung trafik fremover føres over på den nye bro.

  - Broen står klar til trafikanterne tre måneder før tid, og det er rigtig positivt. Den nye forbindelse vil nemlig lette markant på det pres, som i forvejen er på Kronprins Frederiks Bro, og den vil kunne spare trafikanterne for op til en halv time i morgentrafikken, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Lastbiler og andre køretøjer over 3.500 kg skal fremover benytte Kronprinsesse Marys Bro, mens mindre køretøjer fortsat kan køre over Kronprins Frederiks Bro. I forbindelse med opførelsen af broen er der taget særlige hensyn til den omkringliggende natur, så den bedst muligt passer ind i det naturskønne område omkring Roskilde Fjord.

  Fakta

  • Den nye bro er en knap 10 km lang firesporet motortrafikvej syd for Frederikssund, hvoraf knap 1,4 km vil ligge på en højbro mellem Marbæk og Tørslev Hage.
  • Projektet blev vedtaget i december 2014, hvor der blev afsat 659,5 mio. kr. på finansloven. Det er budgetteret til 2 mia. kr., og differencen skal finansieres af brugerne af den kommende bro.
  • Fjordforbindelsen Frederikssund vil stå for opkrævning af brugerbetaling.
  • Brugerbetalingen vil blive håndteret via et såkaldt free flow betalingsanlæg uden bomme, så trafikanter ikke skal sænke farten, når de passerer.