Gå til hovedindhold

Ordførere fik status på sikkerheden i Københavns Lufthavn

Transportminister Benny Engelbrecht har netop afholdt et møde med Folketingets transportordførere samt næstformanden for Transportudvalget, hvor Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fik mulighed for at svare på ordførernes spørgsmål til de hændelser med løse lysarmaturer, der har været i Københavns Lufthavn.

Indhold

    For transportminister Benny Engelbrecht er luftfartssikkerheden afgørende. Det er årsagen til, at transportordførerne i dag var inviteret til møde i ministeriet, hvor repræsentanter fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen redegjorde for deres viden om og håndtering af sikkerhedshændelserne forårsaget af løse lysarmaturer i Københavns Lufthavn.

    - Det er afgørende, at sikkerheden i vores lufthavne overholder de gældende regler. Hændelserne i Københavns Lufthavn har givet anledning til bekymring, og jeg mener, det er afgørende, at Københavns Lufthavn og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kommer til bunds i sagen, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

    Ministeren havde på den baggrund indkaldt ordførerne til et møde i dag, hvor Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der er den ansvarlige myndighed for luftfartssikkerhed i Danmark, fik mulighed for at svare på de spørgsmål, som ordførerne måtte have.

    - Det er Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, som er den ansvarlige tilsynsmyndighed, men det er lufthavnen selv, der har ansvaret for at opretholde flyvesikkerheden. Jeg vil ikke forholde mig til den konkrete sikkerhedsvurdering, men jeg er meget tilfreds med, at ordførerne i dag fik mulighed for at stille spørgsmål til styrelsen omkring deres vurdering af luftfartssikkerheden, forklarer transportministeren.