Gå til hovedindhold

Skolestart og de bløde trafikanter på vejene

I dag starter rigtig mange børn og unge i skole, hvorfor der kan forventes mange bløde trafikanter på vejene. Transportminister Benny Engelbrecht opfordrer derfor bilisterne og andre trafikanter til at udvise ekstra hensyn og opmærksomhed i trafikken.

Indhold

    Første dag efter skoleferien melder sig snart for rigtig mange børn og unge. Deres vej til skole er enten allerede påbegyndt eller kan forventes påbegyndt inden for de næste timer.

    Og vejen hertil kan være mangeartet. Måske bliver de kørt af deres forældre. Måske følges de med deres forældre på cykel eller rejser med den kollektive transport. Eller måske cykler/går de selv.

    - Skolernes sommerferie er slut og klokken ringer ind for rigtig mange skolebørn og unge i dag. Både de og deres forældre bevæger sig derfor ud på vejene, hvor vi skal deles om pladsen, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

    - Som altid skal vi passe på hinanden i trafikken. Bløde trafikanter er særligt sårbare i trafikbilledet, og derfor er min opfordring, at vi skal være ekstra opmærksomme på de mange bløde trafikanter, som skolestarten kan give på vejene.