Gå til hovedindhold

T-foil på Express 1 og ny hurtigfærge til Bornholm

Transportminister Benny Engelbrecht glæder sig over, at passagerer, der rejser til og fra Bornholm i fremtiden vil få en markant bedre rejseoplevelse end i dag. Molslinjen vil nemlig købe en helt ny hurtigfærge til færgebetjeningen af Bornholm, ligesom selskabet vil købe og montere en T-foil på hurtigfærgen Express 1 på baggrund af ministeriets skibstekniske undersøgelse.

Indhold

  Molslinjen, som står for færgebetjeningen af Bornholm, har indgået en kontrakt med det australske værft Austal om levering af en helt ny hurtigfærge, der i 2022 skal overtage Express 1’s rolle som den primære hurtigfærge mellem Rønne og Ystad.

  Ifølge Molslinjen vil den nye hurtigfærge være en miljømæssig forbedring, ligesom den vil være bedre end Express 1 på en række parametre som komfort og manøvredygtighed. Den ny hurtigfærge vil desuden løse de kapacitetsudfordringer, der har vist sig at være inden for det første år. Færgen bliver bygget af det samme værft og tegnet af de samme designere, som stod bag Danske Færgers hurtigfærger, Leonora Christina og Villum Clausen.

  - Jeg er optaget af, at passagererne har en god rejseoplevelse, når de rejser med færgen til og fra Bornholm. Derfor er jeg også rigtig glad for, at Molslinjen vil indsætte en helt ny og større færge mellem Rønne og Ystad, som på en række vigtige parametre er bedre end de nuværende hurtigfærger, udtaler transportminister Benny Engelbrecht.

  På baggrund af ministeriets skibstekniske undersøgelse vil Molslinjen desuden montere en T-foil på hurtigfærgen Express 1. Og såfremt det vurderes, at en T-foil stabilisator har den forventede positive effekt på Express 1, vil Molslinjen undersøge, om der også kan forventes en positiv effekt på hurtigfærgen Max. Hvis undersøgelsen er positiv, vil Molslinjen sørge for at installere systemer med tilsvarende effekt på Max.

  - Jeg håber, at installationen af en T-foil på Express 1 betyder, at passagererne får en bedre rejseoplevelse, når de rejser til og fra Bornholm med Express 1. Det er rigtig vigtigt, at vi - indtil den nye færge bliver indsat - får gjort noget ved komforten på den hurtigfærge, der i dag sejler mellem Rønne og Ystad hele året, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Transport- og Boligministeriet og Molslinjen er desuden enige om at forlænge kontrakten med to år, så Molslinjens kontrakt om færgebetjening af Bornholm ophører i 2030.