Gå til hovedindhold
Nyhed

Transportminister: Den kollektive trafik er for alle

Transportminister Benny Engelbrecht slår fast, at brugen af den kollektive trafik ikke må forudsætte ejerskab af en smartphone. Såfremt det fysiske rejsekort på sigt bliver udfaset, som en ekstern analyse skitserer, vil der derfor skulle findes en ikke-digital løsning for de borgere, der ikke har adgang til mobiltjenester.

20. dec. 2019

Indhold

    En nyligt offentliggjort ekstern analyse viser, at der er mulighed for gavnlige virkninger for både trafikvirksomhedernes bundlinje og det kundevendte produkt, hvis rejsekort- og rejseplansystemet bliver samlet i én digital mobilitetstjeneste.

    I den eksterne analyse arbejdes med en antagelse om, at de blå punkter (det fysiske rejsekort) udfases som en konsekvens af udviklingen af en digital mobiltetstjeneste – en app. Dette har givet anledning til en række misforståelser, som transportministeren gerne vil udrede.

    - Jeg vil gerne slå fast, at den kollektive trafik skal være for alle – også dem uden en smartphone. Brugen af kollektiv trafik må ikke forudsætte ejerskab af en smartphone, siger transportminister Benny Engelbrecht og fortsætter:

    - Derfor vil der skulle findes en ikke-digital løsning til de borgere, hvis det fysiske rejsekort udfases. Det vil dog først blive relevant om mellem 5- 10 år.