Gå til hovedindhold
Nyhed

Transportminister og taxibranche sætter fokus på at køre grønt

Vognmænd fra hele Sjælland vil i dag få mulighed for at prøvekøre en elbil og udveksle erfaringer om at køre grønt. Arrangementet er et vigtigt indspark til at fremme en grønnere taxibranche, lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht, der står for åbningstalen.

04. nov. 2019

Indhold

    Dækspark og den fulde oplevelse af at køre elbil er på dagsordenen for vognmænd fra hele Sjælland, når de i dag deltager i et arrangement, som afholdes af Dansk PersonTransport og Dantaxi. Formålet med arrangementet er at give vognmænd i taxibranchen et indblik i, hvilke elbiler der er på markedet og høre om deres kollegaers erfaringer med at køre eltaxi med hensyn til ladning, rækkevidde og vognmandsøkonomi.

    Arrangementet er på den måde et vigtigt indspark til at skabe en grønnere vognmandsbranche, lyder det fra transportministeren.

    - I regeringen ønsker vi at skabe en grøn transportsektor, og den grønne omstilling er en opgave, som skal løftes i flok. Taxibranchen har derfor også et ansvar for at reducere udledningen af CO2 og andre skadelige partikler. Derfor er jeg glad for at se, hvor omstillingsparat taxibranchen er med dette arrangement, og jeg glæder mig til at se flere nulemissionstaxier på vejene, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Til arrangementet vil der være oplæg fra Carsten Aastrup, adm. direktør i Dantaxi, og Trine Wollenberg, vicedirektør i Dansk Persontransport.