Gå til hovedindhold
Nyhed

53 færgeruter tilbyder gratis rejser i juli

Som en del af regeringens sommerpakke tilbyder 53 færgeruter i Danmark gratis rejser for alle gående og cyklister i hele juli.

01. jul. 2020

Indhold

    Det bliver nu muligt for alle danskere fra vest mod øst og syd til nord at nyde sommerferien til vands – og for mange vil det kunne gøres uden at hive pengepungen op af lommen.

    53 færgeruter tilbyder nemlig alle gående og cyklister gratis overfart i hele juli. Det sker som et led i regeringens sommerpakke, der tilgodeser de mange danskere, der i år holder sommerferie under velkendte himmelstrøg.

    - Stort set alle vores indenrigs færgeruter kommer nu i spil i danskernes sommerferieplaner, og det er meget positivt at mærke, hvordan vi alle ønsker at give hinanden de bedste forudsætninger for en god sommerferie herhjemme; nu når grænserne ikke er så åbne, som vi er vant til. Det er samtidig også en kærkommen håndsrækning til det lokale kultur- og erhvervsliv på øerne, som har været hårdt trængt i løbet af foråret på grund af de mange aflysninger, som COVID-19 har ført med sig, fortæller transportminister Benny Engelbrecht.

    Det er færgeselskabernes eget valg, om de vil deltage i sommerpakken og dermed udbyde gratis færgerejser for gående og cyklister i juli. Hvis de deltager, får de efterfølgende den manglende billetindtægt dækket af staten. Initiativet er en del af regeringens sommerpakke, som også består af billigere færger i august og september, en million billige Orange-billetter og 50.000 rejsepas; hvoraf sidstnævnte blev udsolgt på blot tre dage.

    Det er også op til de enkelte færgeselskaber at afgøre, hvilke former for cykeltransport, der kan medtages gratis om bord i juli, herunder eksempelvis ladcykler, speed-pedelecs og el-cykler. Dette afhænger nemlig af kapaciteten på den enkelte færge.