Gå til hovedindhold
Nyhed

Gratis færger skal sætte gang i sommerens ø-turisme

Tag cyklen med, og besøg de danske øer helt gratis i juli, og få billig overfart i sensommeren med bil. Det er tilbuddet fra regeringen til de mange danskere, der holder ferie i Danmark i år.

20. jun. 2020

Indhold

  Tag færgen fra Tårs til Spodsbjerg, og gå på opdagelse i Det Sydfynske Øhav, eller stig på færgen fra Frederikshavn til Læsø – og tag cyklen med ombord. Mulighederne er mange, når man skal på ferie i Danmark. Og det er godt, for de fleste vil formentlig vælge at holde sommerferien under danske himmelstrøg på grund af COVID-19.

  Men selvom virusset har gjort foråret til en hård omgang for mange, skal sommeren ikke nødvendigvis også være spildt - i hvert fald ikke hvis det står til transportminister Benny Engelbrecht og social- og indenrigsminister Astrid Krag, som er klar med gratis færge til cyklister og gående i hele juli og billigere færger – også for biler – i august og september.

  Transportminister Benny Engelbrecht siger:

  - Nedlukningen af det danske samfund de seneste par måneder har været en hård medfart for mange, og det gælder særligt turisme- og servicebranchen. Derfor vil vi tilbyde danskerne en billig mulighed for at gå på opdagelse i hele landet – ikke mindst vores smukke øer og landdistrikter. Det skal være med til at understøtte blandt andet hoteller, feriecentre, restauratører og detailhandel.

  De gratis færger gælder hele i hele juli måned.

  Social- og indenrigsminister Astrid Krag siger:

  - Danmark har mange små og større øer, som byder på fantastiske ferieoplevelser i smukke omgivelser. Vi gør det nu både gratis at cykle eller gå ombord på færgerne i juli og sætter priserne markant ned for både biler, cykler og gående i sensomme-ren. Det betyder, at flere danskere kan nyde et ophold på øerne. Det er også med til at holde hånden under blandt andet hoteller og restauranter i de mindre øsam-fund, som har været hårdt presset på grund af coronakrisen.

  Udover gratis færger til gående og cyklister er der afsat i alt 70 millioner kroner til billigere overfarter med bil i august og september.

  • Det bliver gratis at rejse med indenrigsfærge for alle passagerer, som er gående eller på cykel i juli måned.
  • Ordningen gælder for alle indenrigsfærgeruter - altså alle færger, der sejler mellem to danske havne. Ruten Rønne-Ystad er således ikke inkluderet, ligesom diverse ”turbåde” og oplevelsessejladser heller ikke er inkluderet.
  • Det er frivilligt for de enkelte færgeruter, om de vil være med i ordningen. Der er etableret en meget simpel tilmeldingsprocedure, hvor færgeruterne tilmelder sig. Trafikstyrelsen administrerer ordningen.
  • Billigere færger til de små øer, samt Ærø, Fanø, Læsø og Samsø i august og september. Med henblik på at understøtte turismen på de små øer uden for sommerferien gøres det markant billigere at tage færgen for såvel biler, cykler som gående til de danske småøer samt til Ærø, Fanø, Læsø og Samsø. Ordningen gælder for de øer, der er omfattet af tilskud til nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer mv. efter lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Der afsættes 50 mio. kr. i 2020.
  • Billigere færge til Bornholm i hele august og september. Der afsættes 20 mio. kr. til reduktion af billetpriser på ruten Rønne-Ystad i august og september.