Gå til hovedindhold

Betjent billetsalg i busser sættes på pause

Transportminister Benny Engelbrecht opfordrer udbyderne af kollektiv trafik til midlertidigt at ophøre med betjent billetsalg i busserne. Det sker på baggrund af chaufførernes frygt for smittespredning ved den tætte kontakt med passagererne, som billetsalget indebærer.

Tre busser og en grøn personbil holder foran et fire etagers hus. Vi ser en buschaufør igennem forruden.

Indhold

    Mange buschauffører frygter smittespredning ved tæt kontakt i den kollektive trafik. En række trafik-selskaber har derfor indført, at man som passager skal gå ind bag i bussen. Og for at undgå den tætte kontakt, som det betjente billetsalg kræver, har transportministeren på et møde med trafikselskaberne netop opfordret dem til midlertidigt at ophøre det betjente salg i busserne.

    - Jeg er optaget af, at den kollektive trafik bliver opretholdt. Det skyldes blandt andet, at vi skal sikre, at personer med samfundskritiske funktioner kan komme til og fra arbejde. Derfor synes jeg også, at vi bør lytte til chaufførerne. Det er baggrunden for, at jeg opfordrer alle trafikselskaber til midlertidigt at stoppe for det betjente salg i busserne, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Ministeren opfordrer derfor passagererne til at bruge periodekort eller rejsekort eller huske at købe billetten inden busturen.