Gå til hovedindhold

Minister sætter fokus på dansk trafiksikkerhed under FN-konference

Transportminister Benny Engelbrecht deltager i dag i en international FN-konference om trafiksikkerhed, som blandt andet har til formål at skabe et forum, hvor lande kan udveksle erfaringer om sikkerhed i trafikken.

Indhold

  Selvom antallet af dræbte i trafikken i Danmark ikke har udviklet sig som håbet, så ligger Danmark stadig i top fem i Europa, når det kommer til sikkerhed i trafikken. Det er ifølge transportminister Benny Engelbrecht rigtig positivt, og han ser frem til at give de gode danske erfaringer videre under dagens FN-konference.

  - I Danmark har vi gjort meget i forhold til trafiksikkerheden på vejene. Derfor er konferencen en oplagt lejlighed til, at vi som land kan lære fra os og hjælpe andre lande til at have samme fokus på området, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Ministeren mener, at vi hele tiden skal arbejde på at blive bedre. Særligt fordi der ifølge Vejdirektoratets foreløbige ulykkestal skete en markant stigning i antallet af dødsulykker herhjemme sidste år i forhold til året før. Det er en udvikling, som bekymrer ministeren.

  For det skal være trygt og sikkert at færdes i trafikken. Det er en af de centrale målsætninger for regeringen. Og selvom Danmark i forvejen er godt med, når det kommer til trafiksikkerhed, mener transportminister Benny Engelbrecht, at der stadig er grundlag for at blive bedre.

  - Vi skal hele tiden arbejde på at gøre det mere sikkert at færdes i trafikken. Derfor ser jeg frem til at deltage i FN-konferencen, hvor jeg forventer at få en lang række inputs med hjem fra mine ministerkollegaer i vores nabolande, så vi kan blive klogere på, hvordan vi kan sætte ind for at forbedre trafiksikkerheden, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Sverige er i år vært for konferencen, som er den tredje af sin slags og finder sted i dagene 19.-20. februar 2020. Mere end 100 lande ventes at deltage i konferencen, som er medsponsoreret af FN’s sundhedsagentur, World Health Organisation.