Gå til hovedindhold
Nyhed

Mundbindskravet i den kollektive trafik forlænges til 1. marts 2021

På grund af det stigende smittetryk med Covid-19 er kravet om brug af mundbind eller visir i al kollektiv transport inklusive taxi og færger samt på stationer over hele landet forlænget til den 1. marts 2021.

09. dec. 2020

Indhold

    Siden lørdag den 22. august 2020 har alle passagerer og ansatte, der ikke er helt afsondret fra passagerne, båret enten mundbind eller visir i den kollektive transport eller ved ophold på en station mv. Mundbindskravet er på grund af den seneste tids stigning i smittetrykket nu forlænget indtil den 1. marts 2021.

    - Vi ser en stor stigning i smitten lige nu, og med de næste måneders vinter er der brug for, at vi er ekstra opmærksomme også i den kollektive trafik, så vi kan få knækket smittekurven og holde smitten nede, siger transportminister, Benny Engelbrecht og tilføjer:

    - Kravet om at bruge mundbind eller visir er ligesom en række andre restriktioner blevet forlænget vinteren ud. For hvis vi ikke passer på og bliver ved med at holde afstand, spritte af og følge råd og vejledninger, så risikerer vi, at vi mister kontrollen med smittespredningen. Det gælder også i den kollektive trafik. Derfor er jeg også meget glad for, at passagererne i det store hele har taget kravet om mundbid og visir til sig og gjort det til en del af hverdagen.