Gå til hovedindhold

Nyt bæredygtigt byggeri på vej i Odense

Odense får et nybygget statsligt kontorknudepunkt med plads til omkring 1.600 kontorarbejdspladser. Når det står færdigt i 2024, vil 10 statslige institutioner blive samlet på Lerchesgade 35.

Et skilt med transport- og boligministeriets logo sidder i en mur af granit.

Indhold

  Regeringen har besluttet, at der skal etableres et kontorbyggeri med op til 31.000 kvadratmeter kontorarbejdspladser på Lerchesgade 35 i Odense.

  Med det nye knudepunkt vil der blive skabt nye, bæredygtige og moderne kontorer for hovedparten af de statslige institutioner, der er placeret i Odense.

  Et kontorknudepunkt betyder, at de statslige institutioner kan dele faciliteter som for eksempel kantine, reception, mødefaciliteter og dermed få bedre og mere service for pengene. Det nye byggeri vil desuden byde på attraktive kontorarbejdspladser til de op imod 1.600 statslige medarbejdere, kontorknudepunktet skal kunne huse.

  Da det både energimæssigt og samfundsøkonomisk er fordelagtigt at bygge nyt, skal den eksisterende bygning rives ned. Det betyder også, at Skats medarbejdere, som i dag arbejder på Lerchesgade 35, skal flytte til et nyt sted i Odense, indtil det nye kontorknudepunkt står klar.

  Beslutningen berører i alt 10 statslige institutioner, som allerede i dag har bopæl i Odense, og byggeriet forventes at være færdig i 2024.

  - Jeg glæder mig over, at vi nu kan tage de første skridt i et spændende byggeri, som vil sætte en høj standard for fremtidens kontorarbejdspladser, og som samtidig vil medføre energibesparelser på op imod 85 procent i forhold til i dag, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

  De nuværende lejemål i Odense, som de statslige arbejdspladser flytter fra, ligger i dag mellem 'E' og 'B' i energimærke, mens det nye kontorknudepunkt forventes at leve op til energimærke 'A2020'.

  Beslutningen om at bygge nyt på Lerchesgade 35 bliver også hilst velkommen af Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.

  - Det her er en fantastisk nyhed for hele Fyn. Det er lykkedes at samle rigtig mange statslige arbejdspladser i Odense, og nu kan medarbejderne se frem til endnu bedre forhold i en bæredygtig bygning med en meget attraktiv placering på Odense Havn. Det nye hovedkvarter for de statslige arbejdspladser vil være et oplagt sted at søge hen for både fynboer og pendlere fra Jylland og Sjælland, siger Peter Rahbæk Juel.

  Det nye byggeri på Lerchesgade 35 i Odense planlægges til at rumme omkring 1.600 kontorarbejdspladser, og udgifterne til byggeriet forventes at ligge på omkring 800 millioner kroner i alt.

  Byggeriet vil også foregå med stor fokus på bæredygtighed i forhold til at minimere klimabelastningen i forbindelse med selve byggeriet.

  Bygningsstyrelsen vil derfor i de kommende måneder afsøge mulighederne for, hvordan byggeriet bedst kan blive et eksempel på et fremtidsorienteret bæredygtigt byggeri.

  Yderligere oplysninger:

  Poul Aarøe Pedersen, pressechef for boligministeren: 29 32 98 47
  Jon Bøge Gehlert, presserådgiver for Odenses borgmester: 21 15 29 10