Gå til hovedindhold
Nyhed

Partier er enige om anden delaftale om genstart af luftfarten

Partierne bag luftfartspakken er enige om en række tiltag, der skal understøtte den danske luftfartsbranche og indenrigsflytrafikken.

08. okt. 2020

Indhold

    Regeringen, Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti er enige om en udmøntning af 65 millioner kroner, som skal understøtte den danske luftfartsbranche. Partierne har allerede igangsat en takststøtteordning, som kan kompensere lufthavne og luftfartsselskaber med 50 pct. af lufthavnstaksterne.

    Med den nye delaftale er partierne enige om at afsætte 28 millioner kroner til at understøtte de mindre, regionale danske lufthavne, som har et driftsunderskud i 2020, og at afsætte 27 millioner kroner til at hjælpe de danske luftfartsselskaber med driftsudgifter til opretholdelse af deres licens til erhvervsmæssig flyvning.

    Desuden har partierne bedt Transport- og Boligministeriet om at arbejde for en ordning, hvor der gives prisrabat til blandt andet ældre, unge, børn og handikappede på indenrigsflyvninger til Bornholm og Sønderborg. Ordningerne vil skulle statsstøttegodkendes af Europa-Kommissionen. Der er afsat samlet 10 millioner kroner til ordningerne.

    Ordningerne vil blive administreret af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Delaftalen er opfølgning på aftalen mellem regeringen, Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti om at afsætte op til 260 millioner kroner til at støtte dansk luftfart.