Gå til hovedindhold
Nyhed

Transportministeren: Vi skal vise samfundssind – også i trafikken

Transportminister Benny Engelbrecht opfordrer trafikanterne til at overholde hastighedsgrænsen – også selvom der er mere plads på vejene i disse tider.

29. mar. 2020

Indhold

    Som følge af restriktionerne for at inddæmme COVID-19 bliver mange danskere hjemme fra arbejde, skole og sociale arrangementer. Det betyder, at der ikke er så mange biler på vejene. Desværre betyder den bedre plads på vejene også, at nogle trafikanter bliver fristet til at sætte farten op – også højere op end det tilladte.

    Tal fra Vejdirektoratet viser, at andelen af trafikanter i de store byer, der i hverdagene kører hurtigere end hastighedsgrænsen, er steget med ca. 10 procentpoint i forhold til, før Coronavirussen for alvor gjorde sit indtog. Derudover har politikredse som Østjyllands Politi oplyst, at de har taget flere fartsyndere og en vanvidsbilist.

    Det er imidlertid en farlig tendens. Særligt på vejene i vores byer har selv en lille stigning i hastigheden en stor betydning. Vejen deles af fodgængere, cyklister og biler, og særligt de bløde trafikanter kommer mere til skade, når hastigheden overskrides - også selv om det blot er 10 km/t.

    Derfor opfordrer transportminister Benny Engelbrecht til, at danskerne udviser samfundssind - også når de færdes i trafikken.

    - Jeg er stolt af det samfundssind, som vi i disse dage viser hinanden, hvor vi holder afstand og hjælper venner og naboer, hvor vi kan. I samme ånd skal vi huske på, at selv en lille hastighedsoverskridelse på vejene er farlig – både for os selv og de trafikanter, vi møder på vores vej. Jeg vil derfor gerne opfordre til, at vi også husker at vise samme hensyn i trafikken og sætter farten ned – det gør en forskel, siger transportministeren og minder om, at der fortsat udføres hastighedskontrol.