Gå til hovedindhold
Nyhed

Gratis færger og sommerpas i spil igen

Regeringen vil afsætte 205 millioner kroner til billige rejser i Danmark med for eksempel færger og tog efter forhandling med Folketingets partier.

06. maj 2021

Indhold

    COVID-19 sætter igen i år sine begrænsninger for mulighederne for at rejse udenlands i sommerferien. Derfor lægger regeringen nu op til at give den danske sommertid et økonomisk rygstød.

    En del af forslaget handler om at give mulighed for at komme rundt i landet til en billig penge, hvad enten det for eksempel er med færge til en ø eller togbillet til hovedstaden.

    - Vi har rigtig mange smukke og spændende steder og seværdigheder i Danmark, så der er al mulig god grund til at gøre det endnu lettere og mere attraktivt at holde ferie herhjemme. Jeg er sikker på, at der kan laves en bred politisk aftale om midler til en sommerpakke, og jeg ser frem til at drøfte med de andre partier, hvordan vi bedst får unge, studerende, voksne, ældre, børnefamilier og borgere med handicap ud og opleve Danmark og støtte hele oplevelsesindustrien, som i den grad trænger til det, siger transportminister Benny Engelbrecht

    I sommeren 2020 var der stor succes med tilbuddet om gratis færgerejser for gående og cyklister i juli, ligesom mange valgte at købe et rejsepas til al kollektiv trafik eller en af de billige Orange-billetter, som gjorde det muligt at rejse på tværs af landet for en billig penge.

    - Jeg håber, at vi også denne sommer kan give danskerne gode muligheder for at gå på opdagelse i sommerlandet og stævne ud til nogle af landets mange skønne småøer. Regeringen har en klar målsætning om at skabe udvikling og positiv aktivitet i alle egne af Danmark. Det skal være attraktivt at bo på de danske småøer, og det kan billige billetter i højsæsonen og øget turisme være et kærkomment bidrag til, siger indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.