Gå til hovedindhold

Højere afgift for ulovlig standsning på handicapparkering

Med nyt lovforslag bliver det dyrere at standse ulovligt på en handicapparkeringsplads.

Indhold

    Med et lovforslag, der i dag skal 1. behandles i Folketinget, lægger regeringen op til en forhøjelse af afgiftstørrelse ved ulovlig standsning på parkeringspladser reserveret til personer med handicap. Den forhøjede afgift for ulovlig standsning på handicappladser vil i tilfælde af vedtagelse komme på niveau med afgiften for ulovlig parkering på handicappladser.

    - Selvom det er en mindre ændring, så er det et klart signal om, at borgere med handicap har ret til at kunne parkere på de pladser, der er reserveret til dem. Der er ingen undskyld for at tage sådan en plads – heller ikke selvom det kun er i kort tid, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Ud over skærpelse i forhold til parkeringspladser reserveret til personer med handicap lægger lovforslaget også op til en ændring i afgifter for lastbiler, hvor de hurtige betalere kan få en rabat. Hvis lovforslaget vedtages, indføres en rabat på henholdsvis 50 procent for betaling inden for fem dage fra afgiftens udstedelse, samt en rabat på 25 procent, hvis afgiften betales mellem seks og 24 dage fra afgiftens udstedelse.

    Lastbiler og busser, der parkerer ulovligt på statens rastepladser, skal i dag betale en parkeringsafgift på 2.040 kr. Lovforslaget giver mulighed for, at afgiften halveres, hvis vognmanden udviser god betalingsadfærd og betaler afgiften inden for fem dage.