Gå til hovedindhold
Nyhed

Tour de France får fem timer uden trafik på Storebælt

Om et år lukker Storebæltsbroen i fem timer for at give plads til verdens største cykelløb.

01. jul. 2021

Indhold

    Det bliver en helt usædvanlig og storslået begivenhed, når Tour de France den 2. juli 2022 passerer Storebæltsbroen. Verdens største cykelløb får derfor broen helt for sig selv i fem timer. Det har Transportminister Benny Engelbrecht godkendt

    - Jeg har svært ved at se, at der i vores levetid kommer en begivenhed som Tour de France, der er stor nok til, at vi helt ekstraordinært lukker Storebæltsbroen mens feltet passerer den. Vi sørger for, at der er fem timer til at få rytterne sikkert over broen og klare alle de praktiske ting. Det bliver uden tvivl storslået og det næste år skal vi planlægge alt det praktiske, så generne for trafikken ikke bliver større end højest nødvendigt, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Det er de danske tour-arrangører, Grand Depart Copenhagen Denmark 2022, der har bedt om at få udvidet tidsrummet for lukningen af Storebælt fra 4 til 5 timer, så der er sikkerhed for, at oprydningen af motorvejen og broen kan fuldføres inden for den afsatte tidsramme.

    Vejdirektoratet og Sund og Bælt vil i de kommende måneder planlægge afviklingen af trafikken og de køer, der uundgåeligt vil opstå.