Gå til hovedindhold
Nyhed

Bilsyn på Grønland på dagsordenen

Naalakkersuisoq Erik Jensen og transportminister Trine Bramsen er enige om at sætte fokus på manglende bilsyn i Grønland.

08. aug. 2022
Naalakkersuisoq Erik Jensen og transportminister Trine Bramsen

Indhold

    Mens biler i Danmark bliver kaldt til syn med passende intervaller, er der i Grønland ikke nogen regler for syn. Efter et møde torsdag mellem transportminister Trine Bramsen og Naalakkersuisoq Erik Jensen er der enighed om at indføre bilsyn i Grønland.

    Senere i denne måned mødes embedsfolk på tværs af Grønland og Danmark for at drøfte færdselssikkerhed. Her vil spørgsmålet om indførelse af bilsyn i Grønland og hvilken model der kan fungere blive drøftet.

    Ministrene drøftede også lovgivning for ATV og snescootere til unge under 18 år samt ønsket om at undersøge mulighederne ved at placere den kommende luftrumskontrol uden for Nuuk.

    Ministrene besluttede at oprette et dansk-grønlandsk samarbejdsudvalg omkring færdselsområdet på ministerniveau, og der er aftalt årlige statusmøder for at sikre fremdrift på området. Det skal sikre et tættere samarbejde og koordination omkring færdselsregler. Næste møde finder sted i Grønland.

    Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur Erik Jensen:

    - Sidste gang, der blev synet biler i Grønland var i 1999. Det har vi drøftet, og jeg er meget tilfreds med, at der nu sker konkrete tiltag inden for den nærmeste tid på færdselsområdet.

    Transportminister Trine Bramsen:

    - Jeg vil gerne takke Erik Jensen for vores konstruktive samarbejde. Det er vigtigt for mig, at vi nu får fundet løsninger på de ønsker, der er rejst fra min grønlandske kollega.

    På mødet i Nordatlantisk Repræsentation i København var Grønlands politi også repræsenteret og gav gode inputs på mødet.