Gå til hovedindhold
Nyhed

Fremsættelse af anlægsloven for 3. Limfjordsforbindelse udskydes til efteråret

Lovbehandlingen af anlægsloven for 3. Limfjordsforbindelse udskydes til næste folketingssamling. Udskydelse får ikke indflydelse på den aftalte igangsættelse af projektet i 2025.

02. mar. 2022

Indhold

    Fremsættelsen af anlægsloven for 3. Limfjordsforbindelse har været på lovprogrammet i 2021/2022, men udskydes nu til næste samling. Det skyldes, at der er identificeret visse udeståender vedrørende de bagvedliggende miljøvurderinger. Der er derfor behov for mere tid, således at byggeriet af en ny forbindelse er undersøgt fyldestgørende, inden anlægsloven behandles i Folketinget. De yderligere undersøgelser får ikke betydning for tidsplanen for selve anlægget, som først skal gå i gang i 2025.

    Anlægsloven var oprindeligt planlagt til fremsættelse i februar 2022, men Vejdirektoratet, der har ansvaret for de forudgående miljøkonsekvensvurderinger, har vurderet, at der er behov for mere tid til at sikre en tilstrækkelig belysning af visse dele af miljøkonsekvensvurderingerne.

    Med aftalen om fremtidens infrastruktur fra juni 2021 blev regeringen enige med Radikale Venstre, Kristendemokraterne, Liberal Alliance, Venstre, Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti om at afsætte 7 milliarder kroner til en tredje forbindelse over Limfjorden. Udskydelsen af fremsættelsen ændre ikke på aftalen og påvirker ikke den samlede tidsplan for 3. Limfjordsforbindelse

    For nærmere oplysninger henvises til Vejdirektoratet.