Gå til hovedindhold
Nyhed

Midlertidig forlængelse af aftale med Post Danmark sikrer postbefordring efter nytår

Finansudvalget har godkendt et aktstykke om en midlertidig forlængelse af aftalen med Post Danmark om befordringspligt.

22. dec. 2022
Postkasse i gadebilledet

Foto: Henrik Petit/Postnord

Indhold

    Transportministeriet har forlænget den midlertidige aftale med Post Danmark om varetagelse af befordringspligten.

    Ifølge postloven skal den danske stat sikre, at der bliver omdelt post i hele landet, den såkaldte befordringspligt. Befordringspligten ligger i dag hos Post Danmark og er i flere omgange blevet forlænget midlertidigt – senest med udløb ved årsskiftet.

    Den nye forlængelse med Post Danmark løber frem til udgangen af 2023 og sikrer befordring af post og pakker på samme vilkår som hidtil. Det skal give mulighed for, at der i 2023 kan tages politisk stilling til de langsigtede rammer på området.

    - Jeg er glad for, at vi hurtigt har kunnet finde en løsning, der sikrer, at borgere og virksomheder i alle egne af landet også efter årsskiftet kan få og sende post, som de plejer. Det er dog ingen hemmelighed, at der er brug for en langsigtet løsning på postområdet, der passer meget bedre til det samfund og det postmarked, vi har i dag. Det kommer jeg til at prioritere højt. Derfor vil jeg i starten af det nye år indkalde Folketingets partier til en drøftelse af, hvordan en fremtidig og permanent løsning på befordringspligten skal se ud, siger transportminister Thomas Danielsen.