Gå til hovedindhold

Ny ekspertgruppe skal forhindre drukneulykker i havnene

Cirka 20 danskere omkommer årligt ved drukneulykker i danske havne. Derfor har transportministeren nedsat en ekspertgruppe, der skal komme med forslag til, hvordan antallet af drukneulykker kan reduceres.

Foto: Ulrik Jantzen

Indhold

  I takt med, at de danske havne bliver åbnet for rekreative formål, bliver det tydeligt, at der er brug for nye veje til at sikre brugerne.

  Kajkanterne kan ikke hegnes ind, og i mørket er det let at snuble og flade i vandet. Ofte med døden til følge. Transportministeren har derfor nedsat en ekspertgruppe, der skel se på, hvordan gæsterne ledes sikkert hjem fra havnen, hvordan kanten sikres bedre og ikke mindst hvad man kan gøre for, at det er lettere at komme op, hvis uheldet sker

  - Min forhåbning er, at vi sammen kan nedbringe antallet af drukneulykker. Vi kan ikke bare se til, at liv hvert år mistes, når det kunne være undgået. Nu samler vi eksperter og praktikere omkring vores havne. Målet er, at vi sammen kan udvikle løsninger, der kan forhindre, at folk falder i havnen, siger transportminister Trine Bramsen.

  Ekspertgruppen udspringer af en konference om sikkerhed i de danske havne, som blev afholdt den 23. juni 2022 på initiativ af transportministeren i samarbejde med Danske Havne. Det første af en række ekspertgruppemøder afholdes efter planen den 26. september 2022.

  Ekspertgruppen vil løbende blive inviteret til møder med henblik på at udveksle erfaringer og forslag til, hvordan drukneulykker i danske havne kan forebygges.

  Foruden Transportministeriet deltager blandt andet Danske Havne, Foreningen af Lystbådehavne i Danmark, Trygfonden, Danske Beredskaber, Kommunernes Landsforening og Rådet for Større Bade- og Vandsikkerhed i arbejdet.