Gå til hovedindhold

Stor interesse for drift af fire nye ladeparker

Kontrakten om etablering og drift af i alt 84 lynladepunkter i fire ladeparker langs motorvejsnettet på Fyn og Sjælland er i dag underskrevet. Ladeparkerne anlægges med midler fra Infrastrukturplan 2035, hvorefter private operatører skal stå for etablering af selve ladepunkterne og salg af el i ladeparkerne.

Clever-ladestander placeret i forbindelse med en motorvej

Indhold

    De første ladeparker etableret med midler fra Infrastrukturplan 2035 er klar til elbiler inden udgangen af året. Der har været stor interesse blandt private operatører for at stå for opgaven, og der har været 7-8 bydere på hver ladepark. I dag er kontrakten med de private operatører, der har vundet opgaven med at stå for salget af el i ladeparkerne, underskrevet.

    Clever A/S skal stå for etablering og drift af i alt 60 ladepunkter på rastepladserne ved Lillebælt Syd og Lillebælt Nord på Fyn. Circle K Danmark A/S skal etablere og drive i alt 24 ladepunkter på rastepladserne ved Tappernøje på Sjælland.

    - De fleste oplader deres elbiler derhjemme. Men på de lange ture er der behov for at kunne lade på vejen. Derfor glæder det mig, at vores ladeinfrastruktur nu udbygges yderligere. God ladeinfrastruktur er en vigtig investering i fremtiden, siger transportminister Trine Bramsen.

    De fire ladeparker er de første i en lang række ladeparker, der skal medfinansieres af den halve milliard, der blev afsat til ladeinfrastruktur i Infrastrukturplan 2035. I alt skal der etableres over 600 ladepunkter fordelt over hele landet.

    Det er Vejdirektoratet, der anlægger ladeparkerne og sørger for de fysiske rammer som for eksempel strømfremføring. Efterfølgende har etablering og drift af ladepunkterne været i udbud, og de private operatører kan nu begynde arbejdet med at opsætte ladestanderne. Ladeparkerne langs motorvejsnettet skal drives på samme måde som tankstationer.