Gå til hovedindhold

Tour de France giver svære trafikdage

Den 2. juli lukker Storebæltsbroen i fem timer, og der må forventes kø og meget lange rejsetider. Derfor bør man, hvis muligt, vælge alternative ruter eller rejsedage. Den 1. juli skal man være opmærksom i hovedstaden, 2. juli på Østsjælland/Storebæltsbroen og 3. juli i Syddanmark.

Østbroen over Storebælt

Indhold

  Tour de France betyder, at det er meget vigtigt at planlægge bilturen uden om de mest kritiske områder.

  Den 1. juli er det hovedstaden, der vil opleve meget svære trafikale forhold. Den 2. juli passerer feltet Storebæltsbroen på 2. etape fra Roskilde til Nyborg. Her er broen lukket for al biltrafik i begge retninger i fem timer fra kl. 13.00 til 18.00.

  Motorvejene, der fører til Storebæltsbroen, vil blive spærret allerede fra kl. 12.30 af hensyn til trafikafviklingen og trafiksikkerheden. Motorvejene spærres ved Nyborg V og ved Slagelse V.

  Den 3. juli er det Syddanmark, der får besøg af cykelfeltet og alt der hører til af følgebiler, presse og publikum.

  - Tour de France er en stor begivenhed for Danmark. Og forhåbentlig kan vi samle landet om en stor cykelfest. Men der er også grund til at være meget ærlig om at der kan opstå massive trafikale udforinger som følge af arrangementet. Bl.a. vil Storebæltsbroen være helt lukket mellem kl. 13 og 18 den 2. juli. Derfor skal man være meget opmærksom på planlægningen den 1-3. juli. Skal man nå et fly i en lufthavn eller et arrangement, der starter til et bestemt tidspunkt, er der særlig grund til stor opmærksomhed, siger transportminister Trine Bramsen.

  Anbefalingen er, at man så vidt muligt undlader at køre over Storebæltsbroen lørdag og i stedet kører ud i sommerlandet eller på sommerferie i dagene forinden - eller venter til søndag eftermiddag den 3. juli.

  Man kan læse meget mere om trafikindsatsen på den officielle hjemmeside for Tour de France-etaperne i Danmark hos LeTourCPH.dk. Derudover kan man på trafikinfo.dk følge med i, hvordan trafikken bliver påvirket.