Gå til hovedindhold

Langeskov Station får hurtige tog

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt og DSB har i fællesskab fundet en løsning, der både sikrer hurtig forbindelse til København i myldretiden og timedrift til Nyborg og Odense.

Indhold

  Langeskov Station på Fyn får fra december hurtige og direkte forbindelser til København to gange om morgenen og tre gange om eftermiddagen.

  Det er resultatet efter et møde mellem transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt og DSB, under en uge efter at den nye minister er tiltrådt. 

  - Jeg har haft DSB til møde. Der er fundet en løsning, som sikrer, at Langeskov beholder regionaltog med timedrift, som DSB tidligere har lovet, men oveni får hurtige tog til pendlerne i myldretiden, lyder meldingen fra ministeren. 

  Da Hans Christian Schmidt i 2010 indgik den første politiske aftale om betjeningen af Langeskov Station, ønskede de lokale sig pendler-stop om morgenen og om aftenen. Og det får de nu.

  - Det, Langeskov får, er ikke bare et IC-stop. Det vil være stop med et pendlerlyntog. Og dermed kan man komme til København på ca. en time og 18 minutter. Det vil understøtte udviklingen på Østfyn, og en del pendlere vil kunne slippe for at skulle i myldretidstrafik ind mod Odense Banegård, udtaler transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. 

  Ud over afgangene med pendlerlyntoget beholder Langeskov også den allerede planlagte regionaltogsbetjening i køreplanen. 

  Dermed kan borgerne fra Langeskov komme til Odense og Nyborg hver time, hvorfra de hurtigt kan rejse videre.  Og for de passagerer, som har destination enten i Nyborg, Odense eller en station på Svendborg-banen, bliver det ikke nødvendigt at skifte tog. Der vil for eksempel være direkte forbindelse til Odense Sygehus. 

  De hurtige pendlertog vil blive indført med 2016-køreplanen, der træder i kraft den 13. december 2015.

  - Nu har Langeskov fået direkte pendlertog til og fra København - endda lyntog. Det er den løsning, der kan lade sig gøre nu og her ift. den køreplan, der allerede var godkendt, da jeg trådte til, udtaler Hans Christian Schmidt.