Gå til hovedindhold

Minister lægger op til politiske drøftelser om letbanen på Ring 3 på baggrund af kritik fra statsrevisorerne

Statsrevisorernes og Rigsrevisionens kritik af Aarhus Letbane nødvendiggør, at forligskredsen også ser nærmere på styringsmodellen bag letbanen i hovedstadsområdet, siger transport- og bygningsministeren.

Indhold

  Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt ser med dyb alvor på den kritik, som statsrevisorerne og Rigsrevisionen netop har afgivet af Transportministeriets varetagelse af medejerskabet i Aarhus Letbane.

  Statsrevisorerne har kritiseret, at Transportministeriet har deltaget i anlægget af Aarhus Letbane uden at sikre sig, at anlægsprojektet er blevet drevet efter tilstrækkeligt professionelle principper for budgettering og projektstyring.

  Transport- og bygningsministeren vil nu på et kommende møde med partierne i den grønne forligskreds tage en politisk drøftelse om, hvad statsrevisorernes kritik vil betyde.

  - Det var et politisk valg, at staten skulle gå ind i projektet med anlæggelsen af Aarhus Letbane på de givne præmisser. Derfor er det også vigtigt, at vi får en politisk drøftelse af, hvad statsrevisorernes kritik betyder, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. Ingen skal være i tvivl om, at jeg ser med største alvor på kritikken fra statsrevisorerne.


  Især mener transport- og bygningsministeren, at statsrevisorernes kritik nødvendiggør, at man kigger nærmere på konstruktionen bag statens engagement i Hovedstadens Letbane, også kendt som letbanen på Ring 3, da det er samme model, der ligger til grund for organiseringen, som den, der nu kritiseres i forhold til Aarhus Letbane.

  - Der er fra politisk side fastlagt en styringsmodel for letbanen på Ring 3, der er helt parallel til den model, der blev anvendt for Aarhus Letbane – og som statsrevisorerne nu har kritiseret, siger Hans Christian Schmidt. 

  - Derfor er det efter min mening helt nødvendigt, at vi nu i forligskredsen tager en politisk drøftelse om, hvad kritikken af Aarhus Letbane bør få os til at gøre af overvejelser i forhold til letbanen på Ring 3. Med en sådan kritik er det vores pligt som politikere at udvise rettidig omhu, så vi er sikre på ikke at begå den samme fejl to gange. Derfor har jeg bedt mine embedsmænd om at gennemgå Rigsrevisionens og statsrevisorernes kritik systematisk i forhold til den styringsmodel, der ligger for letbanen på Ring 3. Når denne gennemgang er overstået, ser jeg frem til at drøfte sagen med forligskredsen.


  Læs mere om Rigsrevisionens og statsrevisorernes kritik her: http://www.rigsrevisionen.dk/media/2104260/sr1615.pdf

  Yderligere oplysninger:
  Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 2129 0733, mail: mon@trm.dk