Gå til hovedindhold
Nyhed

Minister stiller skarpt på Femern

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt deltog mandag den 20. juni 2016 i den store konference TEN-T Days (transeuropæiske transportnet) i Rotterdam, Holland.

20. jun. 2016

Indhold

  Under konferencen med omkring 2800 deltagere fra den europæiske transportsektor satte ministeren fokus på Femern-projektet.

  -Femern er et uhyre vigtigt projekt for vækst og arbejdspladser i Danmark. Transportkorridoren binder Skandinavien sammen med resten af Europa og øger dermed Danmarks eksportmuligheder, siger Hans Christian Schmidt. 

  Ministeren mødtes bl.a. med Pat Cox, der er koordinator for Skandinaviens-Middelhavskorridoren, hvor Femern udgør et hovedprojekt. 

  Ministeren fortalte på mødet om fremskridtene i den danske proces, herunder at Femern A/S for nyligt har indgået betingede kontrakter på hovedentrepriserne. Ministeren og Cox drøftede, hvordan den tildelte EU-støtte til projektet bedst muligt kan udnyttes i lyset af udfordringerne med den tyske myndighedsgodkendelse. Mødet foregik i en positiv atmosfære, og Cox understregede sin fortsatte opbakning til projektet. 

  Ministeren mødtes endvidere med transportkommissær Bulc, de øvrige EU-landes transportministre og medlemmer af Europa-Parlamentets transportudvalg.

  - Det er af stor betydning at slå et slag for vigtigheden af fortsat EU-støtte til de store grænseoverskridende projekter i Europa, herunder Femern. Projekterne har værdi for hele Europa, og medfinansiering fra EU er meget vigtigt, siger Hans Christian Schmidt som opfølgning på dagens konference.