Ministeren deltager i den årlige ITF-konference

Den danske transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt er formand ved dette års konference i organisationen International Transport Forum (ITF), hvor grøn transport på tværs af landegrænser bliver sat på dagsordenen.

Foto: René Strandbygaard

17. maj 2016

Danmark har i år - med transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt i spidsen - formandsskabet for ITF’s årlige konference, der finder sted i Leipzig den 18.-20. maj. 

ITF samler alle transportformer - på vejene, på skinner og vandet, eller i luften. På dette års konference bliver der sat fokus på, hvordan vi på tværs af landegrænserne får en grønnere transport.

Hans Christian Schmidt vil på konferencen blandt andet drøfte Femernforbindelsen, som udgør en genvej mellem Skandinavien og det centrale Europa, der sparer trafikanterne – og miljøet - for en omvej på 160 kilometer. Derudover vil han lytte til aktører på transportområdet fra hele verdens idéer til, hvordan Danmark kan få en mere effektiv og mere grøn transport.

- Jeg ser på konferencen meget frem til at lytte til nogle af transportbranchens dygtigste ledere fra eksempelvis Tesla Motors og Bombardier, som vil komme med idéer til en ny, mere effektiv og grønnere transport, udtaler Hans Christian Schmidt. Desuden er det altid inspirerende at møde transportsektorens aktører og tale med dem om de udfordringer, som branchen står over for i denne tid.

På konferencens første dag, onsdag, skal den danske transport- og bygningsminister og den tyske transportminister Alexander Dobrindt testkøre et par elektriske racerbiler, de såkaldte Formel E-biler. Det sker kl. 12.30 – 13.15 uden for konferencesalen.

Fakta om International Transport Forum (ITF):

 

  • 57 medlemslande fordelt på seks kontinenter
  • Placeret i Paris
  • ITF er knyttet til OECD
  • ITF udarbejder forskningsbaserede rapporter på transportområdet, som gør de nyeste udviklinger tilgængelige for et bredt publikum.
  • Hjemmeside: www.itf-oecd.org 


Yderligere oplysninger:

Mia Josiassen
mij@trm.dk
Telefon: 72 26 70 75