Gå til hovedindhold

Ministeren: Gode muligheder for samarbejde om byggeri med Grønland

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt drøftede erfaringer og samarbejdsmuligheder på byggeområdet med sin grønlandske kollega Knud Kristiansen.

Indhold

  Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt benyttede sit besøg i Grønland til at drøfte mulighederne for øget samarbejde og erfaringsudveksling på byggeområdet med sin grønlandske kollega Knud Kristiansen, der er ansvarlig for bolig, byggeri og infrastruktur i Grønland.

  - Bygningsstyrelsen driver jo en række bygninger i Grønland, hvor man har store erfaringer med at bygge og vedligeholde bygninger, der udsættes for store klimamæssige påvirkninger, siger ministeren. 

  - Derfor synes jeg, at det kunne være relevant at se på mulighederne for øget erfaringsudveksling mellem Danmark og Grønland, både hvad angår materialevalg, lovgivning på dansk og EU-niveau samt selve principperne om at bygge fornuftigt og langtisholdbart. Og jeg havde flere gode drøftelser med min grønlandske kollega om disse spørgsmål.

  Blandt andet talte de to ministre om muligheden for at holde en byggekonference, hvor man udveksler erfaringer om byggeri og byggelovgivning i Grønland og Danmark.

  - Jeg synes, at der er interessante perspektiver i tanken om at holde en fælles konference, hvor vi kigger nærmere på disse emner. Og jeg vil bede mine embedsmænd om at kigge nærmere på denne mulighed i den kommende tid.

  Udover at sætte fokus på byggeområdet benyttede  ministeren også sit ophold i Grtønland til at besøge Sikuki Nuuk Harbour A/S, der ejer, driver og udvikler havneområder i Nuuk.

  Besøget blev fulgt op af en rundvisning i det nye havneanlæg i Qeqertat. Her arbejder man på at anlægge en ny containerterminal, der vil skabe mere plads og højere effektivitet i den eksisterende containerhavn.

  - Vi er jo i Danmark i færd med at revidere havneloven, og derfor var det meget interessant for mig at opleve, hvordan man driver og udvikler havnene i Grønland, hvor man qua sine geografiske forhold er meget afhængig af et velfungerende net af havne, siger transport- og bygningsministeren. 

  - Og jeg må sige, at jeg er meget imponeret af det arbejde med den nye containerterminal, som er blevet sat i gang i havneanlægget i Qeqertat. Det understreger, at man tænker fremsynet og arbejder målrettet på at styrke væksten på området for containerskibe, siger ministeren.

  Yderligere oplysninger:
  Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 21290733, mail: mon@trm.dk