Gå til hovedindhold

Morgenfrisk minister sætter fokus på klimaforandringerne

Transportminister Benny Engelbrecht besøger fra morgenstunden fredag den 6. september Sønderborg Busstation, hvor han sammen med borgmester Erik Lauritzen vil uddele ”Verdens Bedste Nyheder”, der har fokus på klimaforandringerne. Han afslutter besøget på stationen med en besigtigelse af kommunens grønne busser, der kører på biogas.

Indhold

    De morgenfriske borgere på Sønderborg Busstation får fredag den 6. september kl. 7.15-8.40 tilbudt et eksemplar af ”Verdens Bedste Nyheder”. Det sker, når transportminister Benny Engelbrecht og borgmester Erik Lauritzen besøger stationen for at uddele avisen, der blandt andet har til formål at sprede klimahåb.

    - Vi skylder os selv, hinanden og de kommende generationers fremtid at tage den klimakrise, vi befinder os i alvorligt. Vi forbruger mere af jordens ressourcer, end den kan holde til, og det har konsekvenser. Det er derfor vigtigt, at Danmark går forrest i den grønne omstilling og hæver sine ambitioner for klima, natur og miljø. Det gælder også på transportområdet, siger transportminister Benny Engelbrecht.

    Ministeren og borgmesteren vil efter uddelingsaktionen få et kig ind i nogle af kommunernes grønne busser, der kører på biogas.

    - Ethvert lille skridt i den rigtige retning gør en forskel i klimakampen. Jeg synes derfor, det er rigtig positivt, at Sønderborg Kommune har besluttet, at al bybuskørsel og skolekørsel skal køres på biogas, som en del af kommunes ambitiøse klimamål om at være CO2-neutral i år 2029, fortæller ministeren, der ser frem til besøget.

    Efter besøget på Sønderborg Busstation besøger ministeren lokale virksomheder i området.