Gå til hovedindhold
Nyhed

Nyt klimapartnerskab skal sikre en bæredygtig luftfart

Regeringen indgår et klimapartnerskab med luftfartsbranchen, hvor koncerndirektør i SAS, Simon Pauck Hansen, bliver formand. Partnerskabet skal sikre en mere bæredygtig luftfart.

06. nov. 2019

Indhold

  En reduktion af CO2-udledningerne fra luftfarten er nødvendig, hvis vi skal nå regeringens ambitiøse klimamål.

  Samtidig har luftfarten en enormt stor betydning for Danmarks samfundsøkonomi, fordi den tilgængelighed, som luftfarten sikrer og skaber, understøtter en stor værdi gennem øget mobilitet, vidensdeling, nye handelsrelationer og turisme.

  - Vi er afhængige af luftfarten for at kunne komme effektivt rundt i verden. Derfor er det afgørende, at vi fortsat kan flyve, men vi må og skal flyve grønnere, end vi gør i dag, siger transportminister Benny Engelbrecht.

  Hovedparten af CO2-udledningen fra luftfartsbranchen kommer fra flytrafik. Derfor er det afgørende for ministeren, at formandsskabsstolen bliver besat af en person med en central rolle blandt luftfartsselskaberne. Og som Skandinaviens ledende luftfartsselskab er SAS en central aktør i den bæredygtige omstilling af luftfartsbranchen.

  - SAS er allerede i dag et af de luftfartsselskaber, der går forrest i kampen for en mere bæredygtig luftfart med indkøb af nye og brændstofeffektive fly og investeringer i udvikling af bæredygtigt flybrændstof. Simon Pauck Hansen har et indgående kendskab til branchen, og derfor er jeg meget glad for, at han har takket ja til at være formand for regeringens nye klimapartnerskab. Jeg ser meget frem til vores fælles arbejde mod en mere bæredygtig luftfart, udtaler transportminister Benny Engelbrecht.
  Koncerndirektøren i SAS har også store forventninger til det videre arbejde.

  - Tak til regeringen for den store og forpligtende tillidserklæring. Med Luftfartens Klimapartnerskab ser jeg frem til at præsentere konkrete løsninger på, hvordan SAS og hele branchen kan biddrage til at nå regeringens klimamål, som er meget ambitiøse, men ikke urealistiske. På mange områder, eksempelvis inden for biobrændstoffer og elektriske fly, ser vi ideer til udvikling af banebrydende ny teknologi, og derfor har vi troen på at det er muligt at lancere bæredygtige løsninger samtidig med, at vi sikrer vækst, tilgængelighed og arbejdspladser i hele Danmark, siger Simon Pauck Hansen, koncerndirektør i SAS.

  Vi er afhængige af luftfarten for at kunne komme effektivt rundt i verden. Derfor er det afgørende, at vi fortsat kan flyve, men vi må og skal flyve grønnere, end vi gør i dag.